Főoldal          Szolgáltatások          Árak          Kapcsolat


Fogkő eltávolítás

A fogkő eltávolítás a fogakra lerakódott fogkövet, a fogak felszínén található elmeszesedett lerakódásokat távolítja el, amely lehet íny alatt, illetve jól látható az íny felett. A fogkő nemcsak esztétikai probléma, hanem a fogágy betegségek kialakulásának egyik legjellemzőbb oka.

A fogkő eltávolítása során a fogászat fogorvosai és dentalhigiénikusai modern technikai berendezések segítségével, fájdalom nélkül távolítják el a fogak felszínén található elmeszesedett fogkő lerakódásokat. Napjainkban sok szó esik a megfelelő szájhigiéniáról és ennek kapcsán a fogakon képződött fogkő rendszeres eltávolításának szükségességéről. A fogkő eltávolítás fontosságát a legtöbben már felismerik, de nincsenek tisztában annak kialakulásával és megelőzési lehetőségeivel. Az étkezések után az ételekből visszamaradt anyagok a szájban és a nyálban lévő baktériumok hatására a fogainkon egy vékony lepedéket képeznek (plakk). Ez a lepedék 24 órán belül egy alapos fogmosással eltávolítható a fogakról, azonban 24 óra eltelte után a lepedék egy masszívabb és ezért nehezebben eltávolítható, a fogra erősebben tapadó anyaggá válik. A lepedéknek ezt a szilárdabb, megkövesedett állapotát nevezzük fogkőnek. A fogkőképződés persze egyénileg más és más, a fogkő kialakulását nagyban befolyásolják a szájban lévő baktériumok milyensége, azonban több külső tényező hatására felgyorsulhat ez a folyamat (gyakori erősen színező ételek-italok fogyasztása, gyakori kávé és tea fogyasztás, dohányzás). Azt azonban mindenkinél elmondhatjuk, hogy a fogkő kialakulását hatékonyan megelőzhetjük illetve késleltethetjük a napi legalább kétszeri fogmosással, különböző szájvizek használatával, mivel ezekkel megszakítjuk a fogkőképződés folyamatát.
A megkeményedett fogkövet sajnos fogkefével már nem lehet eltávolítani, a fogmosás már nem elegendő. Tudnunk kell, hogy a fogkő nemcsak a fog felszínén, hanem az íny alatt is kialakul és nem csupán esztétikai probléma, hanem a különböző fogágy betegségek kialakulásának egyik legjellemzőbb oka. A már kialakult fogkő folyamatosan nő, egyre erőteljesebb és nagyobb lesz, ezzel együtt a szájban lévő baktériumok száma is jelentősen megemelkedik. Az íny folyamatos irritációja miatt az íny elkezd vérezni, különböző gyulladásos folyamatok léphetnek fel, amelynek hatására a fogíny visszahúzódik és a csontállomány is sorvadni kezd.

Modern ultrahangos készülékkel, fájdalommentesen távolítják el az íny fölött és az íny alatt kialakult fogkövet. A tökéletes hatás elérése érdekében polírozó csíkkal tisztítják meg a nehezen elérhető helyeket is, apró szemcséjű homokkal fújják át a fogakat. A fogak megtisztítása után gépi polírozó pasztával, különböző anatómiai formájú kefék segítségével csillogóvá és teljesen tisztává varázsolják fogsorát.

 

Copyright © 2015 - vaciutifogaszat.hu
Minden jog fenntartva!

kereso.wyw.hu