Főoldal          Szolgáltatások          Árak          Kapcsolat


Fogtömés csere

Ha régi fogtömései elszíneződtek, mellettük szuvasodás látható, esetleg amalgám fogtömései vannak, itt az ideje kicserélni fogtöméseit. A Váci Úti Fogászat fogászati rendelőjében egyáltalán nem használunk amalgámot, csak fényre kötő, fogszínű, esztétikus fogtöméseket készítünk a legkiválóbb 3M fogászati tömőanyagokkal. Új töméseivel a fogai szépek, egészségesek lesznek. A közelmúltban komoly viták folytak arról, hogy veszélyes-e az amalgám tömés, a már meglévő amalgám fogtöméseket feltétlenül ki kell-e cserélni. Az amalgám fogtömés veszélyét az jelenti, hogy a fogtömésből higany szabadul fel, amely mérgező.

Fogászati allergológusok véleménye szerint, viszont egy fogtömés nem tartalmaz annyi higanyt, ami mérgezést okozhatna. Nem szabad ugyanakkor elfeledkeznünk arról, hogy a higany erősen allergizál és a szájüregben jellegzetes elváltozásokat, gyakran fogínygyulladást okoz. Az amalgám allergia jellemző tünetei az égő érzés a szájban, fémes íz, fogínygyulladás, az íny vérzése, súlyos esetekben az arcon bőrkiütések is megjelenhetnek. Ebben az esetben minél előbb meg kell szabadulni az amalgám fogtömésektől. A Váci Úti  Fogászati rendelőjében régi amalgán fogtöméseit esztétikus, fogszínű, kiváló minőségű 3M™ tömésre cseréljük. A tömések cseréjénél sokan attól tartanak, hogy ártanak a fogaiknak a többszöri töméssel. Természetesen minden fogtömés előtt ki kell tisztítani a fogüreget, le kell polírozni a fogzománc felületeit és ez minimális foganyag vesztéssel jár. a fogászati kezelés során a fogtömés előkészítésénél nem az épp foganyagot távolítjuk el, hanem csak a szuvasodással érintett, sérült részeket. Egy fogba mindaddig behelyezhető egy esztétikus fogtömés, amíg elegendő ép foganyag van a koronában ahhoz, hogy a fogtömést megtartsa. Előfordulhat, hogy az ép foganyag már nem elegendő az esztétikai fogtömés elkészítéséhez, ebben az esetben is a Váci Úti budapesti fogászatán tökéletes megoldásokat kínálunk. Önnek fogászati problémáinak megoldására. A kiterjedtebb foghiányokat pótolni tudjuk fogászati rendelőnkben inlay-onlay behelyezésével, amely készülhet a legmodernebb CAD/CAM technológiával akár cirkonból vagy Ceramage-ból is, amelyek nagy előnye, hogy egyik sem allergizál.
Ha a fog helyreállítása már inlay-onlay
készítésével sem valósítható meg, a Váci Úti fogorvosai cirkon korona vagy más esztétikai korona felhelyezését javasolják. A cirkon korona fényáteresztő képessége, esztétikai megjelenése miatt az egyik legkiválóbb allergiamentes fogpótlás, mivel nem tartalmaz fémet, így nem vált ki allergiás reakciót.

 

Copyright © 2015 - vaciutifogaszat.hu
Minden jog fenntartva!

kereso.wyw.hu