Főoldal          Szolgáltatások          Árak          Kapcsolat


Implantáció készítése 

Implantáció, közismertebb nevén fogbeültetés, olyan fogászati eljárás, amelynek lényege az állcsontba beültetett műgyökér, amely pótolja a hiányzó fogat. Budapesten a Váci Úti fogászat fogászati rendelőjében az implantátum beültetése után a fogpótlás további menete megegyezik a hagyományos fogpótlással, a felépítményre készülhet cirkon korona vagy fémkerámia korona. Az implantáció kiváló megoldást jelent a szóló foghiányok pótlására, mert nem kell a szomszédos fogakat lecsiszolni, de segítségével a túl sok sorközi hiánynál vagy teljes fogatlanság esetén is megoldható a rögzített fogsor. Mivel az implantáció, fogbeültetés egy bonyolult fogászati beavatkozás, ezért egy alapos vizsgálat előzi meg. Az előzetesen elkészített röntgen és CT felvétel alapján fogorvosa teljes körűen tájékoztatja Önt a fogpótlás lehetséges módjairól, segít Önnek kiválasztani a legmegfelelőbb megoldást. Ha a az implantátum mellett dönt, akkor belegyezése után a Váci Úti fogászati rendelőjében Budapesten egy kisebb műtét során a megfelelően kiválasztott svájci , minőségi implantátum kerül beültetésre, mint például SGS®, Straumann®, vagy Nobel Biocare®. Az implantátum, műgyökér beültetése után következik egy gyógyulási folyamat, amikor az implantátum beépül a csontozatba, így terhelhetővé válik . A gyógyulás után következhet a tényleges fogpótlás, amely már nem különbözik a saját fogra történő fogpótlástól. Az implantátumra is készülhet cirkon korona és fémkerámia korona. Kérje hozzáértő fogorvos tanácsát, hogy minél körültekintőbben tudjon dönteni és választani az Önnek leginkább megfelelő fogpótlások közül!
Sajnos a magyar lakosság nagy részének már van hiányzó foga. Fogaink elvesztésének több kiváltó oka lehet, például a nem megfelelő szájápolás miatt erősen szuvas fogak, különböző fogágy betegségek, esetleg egy baleset.

 

Milyen esetekben ajánlja a fogászat az implantációt, fogbeültetést?  

Egyetlen fogat még azoknak is könnyű elveszíteni, akik egyébként erős, épp fogazattal rendelkeznek, elég akár egy kisebb baleset is hozzá. A rágásfunkció helyreállítása mellett nem elhanyagolhatóak az esztétikai szempontok sem, főleg ha a foghiány a látható front felületen van. Ekkor fel sem merül annak lehetősége, hogy nem pótoltatjuk a fogat. Szóló foghiány esetén rendkívül megnyugtató, hogy lehetőség van a foghiány pótlására a hiány melletti fogak lecsiszolása nélkül is, azzal együtt, hogy a fogpótlás a fogbeültetéssel még költséghatékonyabb is, mint a foghiány melletti fogak tartó pillérként történő hídba fogásával. A fogbeültetéssel így megóvhatjuk a foghiány melletti egészséges fogainkat.
Ha mégis úgy döntene, hogy nem pótoltatja a foghiányt, akkor nagy az esélye annak, hogy a meglévő fogai elmozdulnak, így korrigálva a foghiányt. Azonban a mozgó fogak könnyen kilazulhatnak, fogíny gyulladás alakulhat ki, a bedőlt fogak a nehezebb tisztíthatóság miatt hajlamosabbak a fogszuvasodásra, így a végén egy fogpótlás elmaradása miatt további fogainkat is elveszíthetjük.
Bár azoknak a pácienseknek, akiknek teljes fogsorra van szükségük, az implantátumra rögzített műfogsor drágább, mint a hagyományos, kivehető fogpótlás, hosszú távon mégis az előbbi megoldás bizonyul költséghatékonynak. A páciens elégedettsége, kényelemérzete ugyanis jóval magasabb az implantátumokra rögzített fogpótlásnál, mint a hagyományos műfogsornál – ezért az idősebb korosztály jobban hajlik az implantációra.

 

Ahogyan a saját fogaink felszínén és az íny alatt meg tudnak tapadni a különböző baktériumok, ugyanúgy az implantátum és a korona felszínén is megtapadnak és egy vékony réteget (plakk) képeznek, amelyet ha nem távolítunk el , fogkő alakul ki. A fogkő irritálja a fogínyt, gyulladásokat okoz, amely eljuthat a csontállományig és károsíthatja az implantátum körüli szöveteket, ami a beültetett implantátum gyengüléséhez, végső esetben elvesztéséhez vezethet.
Ezért, ha Ön implantátum, fogbeültetés mellett dönt, akkor különös figyelmet kell fordítania a megfelelő szájhigiéniára. Ebben a Váci Úti fogászat budapesti rendelőjében szakképzett, hozzá értő fogorvosok, dentálhigiénikusok segítenek Önnek.
Félévente ajánlott az általános fogászati ellenőrzés és a fogkő eltávolítása. A fogkő eltávolítást fogászati rendelőnkben ultrahangos készülékkel végezzük, így Önnek a legkisebb kellemetlenséget okozzuk. Természetesen a Váci úti budapesti fogászati rendelőjében az implantáció, fogbeültetés elvégzésén kívül, nyugodt, barátságos környezetben, teljes körű fogászati ellátásokkal várjuk Önt.
Várakozás nélkül, azonnal elkészítjük panoráma-, vagy intraorális röntgen
felvételét, a fogak kisebb szuvasodása esetén esztétikai tömést készítünk. Amennyiben nem az implantáció mellett dönt, cirkon koronát, hidat, fémkerámia koronát és hidat, részleges fogpótlásokat és teljes kivehető fogsorokat is nagy szakértelemmel készítünk fogászati rendelőnkben.

 

Copyright © 2015 - vaciutifogaszat.hu
Minden jog fenntartva!

kereso.wyw.hu