Főoldal          Szolgáltatások          Árak          Kapcsolat


Inlay és onlay rögzítése

Az inlay, onlay , egy betét, amelyet a nagyméretű fogszuvasodások esetén alkalmazhatunk. Az inlay, onlay elkészítéséhez a Váci úti fogászat fogorvosa megfelelően előkészíti a fogüreget, majd a fogüregről vett lenyomat alapján fogászatunk fogtechnikusa nagy szakértelemmel elkészíti a betétet, amelyet egy következő alkalommal a fogorvos beragaszt. Ez a betét a fogászati lenyomatvétel segítségével tökéletesen illeszkedik a fogüregbe, így a nagyobb fogszuvasodások esetén is biztonságosan rögzíthető,az ép fogszöveteket megvédi. A inlay, onlay betét anyagát igényei szerint választhatja meg, kérhet cirkon, arany, kerámia vagy kemény műanyag (ceremázs) Ivoclar Vivadent SR Nexco Paste betétet. Az egyik legismertebb és leggyakoribb fogászati kezelés a fogtömés, ami többnyire nem érinti a fogak mélyebb rétegeit. Időnként előfordul, hogy a fogszuvasodás már a fog mélyebb rétegeit is érinti, a fog helyreállítása már nem lehetséges egy egyszerű fog töméssel.

Ebben az esetben ajánljuk Önnek fogászatunkon a szuvas fog helyreállítására az inlay vagy onlay behelyezését, amely lehet akár cirkon is. A budapesti fogászatunkon ezek az eljárások sok esetben megoldást jelentenek a gyökérkezelt, nagy mértékben szuvasodott , elgyengült fogak megtámasztására is.
A fogak szuvasodásának egyik leggyakoribb oka, a hiányos, nem megfelelő szájápolás. A fogakra lerakódott lepedéket naponta legalább kétszer ajánlott eltávolítani, hogy megakadályozzuk a kóros baktériumok elszaporodását, amelyek savakat termelnek és így képesek megbontani a fogzománcot. A fog felszínéről a mélyebb rétegeket elérve károsítják a dentin réteget, végül pedig eljutnak a fogbélig, ami a fog elvesztéséhez vezethet. A megfelelő szájápolással megelőzhető a fogkő képződés is. Fogászatunkon felmerül a kérdés, miért fontos ez ennyire? Sokszor tévesen úgy gondolják, hogy a fogkő csak egy esztétikai fog probléma, holott a legtöbb súlyos fogágy betegség kialakulásában döntő szerepe van. A fogkő nemcsak a fog felszínén, hanem az íny alatt is képződik és irritálja azt, a folyamatos irritáció pedig fogínyvérzéshez, gyulladáshoz vezet, és az íny visszahúzódik és elsorvad. Mindezek megelőzésére a Váci Úti budapesti fogászatában lehetősége van a fogkő ultrahangos eltávolítására
, a szuvasodás és fogágy betegségek megelőzésére.

Mikor van szükség fogtömés helyett inlay vagy onlay behelyezésére? Kiterjedt fogszuvasodás esetén előfordulhat, hogy a fog kitisztítás után olyan nagy a foghiány, a fognak akkora hányada rongálódott meg, hogy egy esztétikus fogtöméssel már nem menthető a fog, esetleg Önnek régebbi, nagy felületű amalgám tömései vannak. Ekkor ajánlja Önnek a Váci Úti budapesti fogászata a fogba betét behelyezését, inlay vagy onlay készítését, amit fogtechnikánk akár cirkon alapanyagból is elkészít Önnek.  Az inlay és onlay anyaga lehet fémmentes cirkon, kerámia, nagy keménységű műanyag (ceremázs) vagy akár arany is.

 

Copyright © 2015 - vaciutifogaszat.hu
Minden jog fenntartva!

kereso.wyw.hu